Angle right Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Clear input content Loupe Loupe

Sirkel inngår samarbeid med Restaurant Rest

Sirkel og Restaurant Rest inngikk i 2018 et samarbeid for å forene krefter i kampen for et mer bærekraftig samfunn. – Sammen med Restaurant Rest ønsker vi å vise hvordan bærekraft og gjenvinning spiller på lag, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Sirkel, Gunhild Solberg.

Matavfall er en stor utfordring i den vestlige matindustrien, hvert år kaster hver av oss 42 kilo spiselig mat. Kokkene på Restaurant Rest har derfor bestemt seg for å bygge en meny på råvarer som ellers ville blitt kastet. Restauranten ønsket seg også et spesialprodusert servise i tråd med konseptet sitt. Her ble Sirkel riktig partner. Sammen med Restaurant Rest og Odd Standard i Stavanger spesialdesignet de et servise av resirkulert glass som senere ble produsert av Formbar Glassverksted i Haugesund.

– Sirkel var en soleklar partner å søke samarbeid med. Glass er en ressurs som virkelig støtter opp under ideen bak restauranten, sier eier Øystein Ruud av Restaurant Rest.

– Dette åpner utvilsomt dører på tvers av miljøer og industrier, sier Solberg i Sirkel.

Sirkel samarbeider med nytenkende gourmetrestaurant. På Restuarant Rest lager de kunstmat av råvarer som ellers ville ha endt et helt annet sted.
På en seng av resirkulert glass. Rest benytter blant annet dette serviset laget med 100 % resirkulert glass fra Sirkel, produsert av Formbar Glass og designet av Odd Standard.

Restemat på resirkulert servise

Samarbeidet ble høytidelig markert på Restaurant Rest i Oslo 22. januar. Da inviterte Rest og Sirkel til et restemåltid i restaurantens lokaler i Oslo sentrum. Maten var laget av råvarer som vanligvis ville blitt kastet og servert på servise laget av resirkulert glass. Både bransjefolk og engasjerte forbrukere kunne delta på arrangementet, og oppmøtet av overveldende.

– Vi er både stolte og glade for at interessen for dette arrangementet ble så stor. Det viser at dette er et tema folk engasjerer seg i. Vi håper at de fremmøtte lærte noe og fikk inspirasjon til å tenke mer på gjenvinning og resirkulering i egen hverdag, sier Solberg.

– Jeg syns det er fantastisk at så mange mennesker ønsker å delta på et så viktig arrangement. Det viser at folk tar miljøutfordringen på alvor og vi håper at arrangementet kan bli en slags katalysator for økt grad av samarbeid i kampen for å utnytte ressurser bedre, sier Ruud.

Også de besøkende var fulle av lovord om arrangementet.

– La oss bli gode sammen. Jeg heier på denne typen samarbeid på tvers av selskaper. Som Rest og Sirkel, sa leder Mette Nygård Havre i folkebevegelsen Spis opp maten i sin tale under arrangementet.

Sirkel samarbeider med nytenkende gourmetrestaurant. På Restuarant Rest lager de kunstmat av råvarer som ellers ville ha endt et helt annet sted.
Rest serverte mat som skulle godt gjøres å ikke spise opp.

Havre pekte på at det var konkrete tiltak, som samarbeidet mellom Sirkel og Rest, som faktisk gjør en forskjell.

–Det er deilig å være her i dag og se noen voksne som ikke bare snakker, men som også gjør noe, sa hun.

En annen som var full av lovord om arrangementet var Victoria Terese Hauk, markedssjef for gjenbrukstjenesten Tise.

– Det er utrolig spennende å være her i kveld og få en liten smakebit av hva Rest har å by på. Matsvinn er et viktig tema og det er så gøy å se at noen tar tak i varer «ingen andre vil ha» og lager gourmet-mat. Jeg blir veldig inspirert og håper også andre lar seg inspirere av dette. Det er også utrolig kult å se serviset som har blitt laget av gjenvunnet glass. Dette viser også hvilke muligheter for gjenbruk som finnes der ute, sa hun.

Et gjennomført gjenvinningsarrangement

I forkant av arrangementet ble gjestene invitert på en utradisjonell men relevant måte. Invitasjonen og inngangsbilletten ble trykket på tomme vinflasker fra Restaurant Rest.

– Tomme flasker utgjør en stor del av det vi i Sirkel mottar og håndterer hver dag. Derfor ble det helt naturlig å bruke dette som invitasjon, sier Solberg.

I forbindelse med arrangementet lagde vi en installasjon som tok de besøkende med på en helt spesiell reise gjennom glassets verdikretsløp.

Installasjonen endte i et speilrom:

– Dette speilrommet eller «evighetsrommet» som vi kaller det, er et symbol på hvordan kretsløpet til glasset aldri slutter, for glass kan jo gjenvinnes i det uendelige, sier Solberg.

VIDEO: Restemat på en seng av gamle flasker

Alle elementene i installasjonen var bygget på moduler. Noe som gjør den enkel å montere og demontere. Etter tilstellingen ble den fraktet til Onsøy og står nå montert der. Solberg åpner for at også andre samarbeidspartnere kan bruke installasjonen om de ønsker.

– Vi har mange gode samarbeidspartnere, både medlemmer og leverandører, og vi åpner absolutt for muligheten for at de kan bruke installasjonen om de ønsker. I tillegg ser vi for oss at også aktører i andre industrier som jobber for det samme som oss kan bruke installasjonen, avslutter hun.

Les mer om Restaurant Rest her!